Over Dorien

GMB RvdR HOP2-klein2

Zinvolle teksten

Met bijna tien jaar ervaring in de communicatiewereld, durf ik wel te beweren dat ik het mooiste vak hebt dat er bestaat: verhalen vertellen (story telling) en boodschappen overbrengen! Dit doe ik als freelance tekstschrijver onder andere voor magazines, vakbladen, bedrijfsbladen, personeelsmagazines en blogs.

Dubbele Woordwaarde

Omdat de meeste mensen ‘wel even een tekstje kunnen schrijven’, schrijf ik niet zomaar teksten. Ik schrijf lekker leesbare teksten met Dubbele Woordwaarde. Teksten die je iets opleveren dus.

Goede teksten

Goede teksten zijn raak. Ze blijven plakken tussen de oren van de lezer en ze brengen iets in beweging. Is dat wat je wilt? Dan kijken we samen: wie wil je bereiken, wat wil je vertellen, wat is het gewenste effect en welk(e) communicatiemiddel(en) kies je dan? Ik ontwikkel realistische communicatieplannen en sterke bladformules. Maar bovenal schrijf ik het juiste verhaal, op de juiste toon, met de juiste lengte en in de juiste structuur. Zonder onnodig ingewikkeld taalgebruik, zonder blabla.

Ik schrijf heldere teksten over complexe materie.

Wat ik met water heb

In de afgelopen jaren heb ik vooral een netwerk opgebouwd in de watersector. Water heeft me altijd gefascineerd en de vraagstukken die er nu spelen rondom drinkwater oppervlaktewater en waterveiligheid worden alleen maar urgenter en interessanter. Dankzij opdrachtgevers zoals STOWA, H2O Magazine en het hoogheemraadschap van Rijnland, kan ik steeds weer in nieuwe onderwerpen duiken. Zo kan ik mijn kennis verbreden en verdiepen. In de praktijk betekent dit dat de samenwerking met opdrachtgevers steeds efficiënter verloopt.

Dubbele Woordwaarde
Aan een half woord genoeg!